ylakuva_keraimet

 

 

Aurinkoenergialla lämpöä elämääsi

Aurinkoenergian voit suoraan hyödyntää rakennusten ja käyttöveden lämmittämiseen säästäen sähköä tai muuta energiaa. Auringon säteilyn synnyttämä energia on jatkuvasti uusiutuva luonnonvara, josta ei jää päästöjä eikä jätteitä. Tuotanto on puhdasta ja turvallista. Aurinkolämmitykseen siirtyminen on ympäristöteko, joka vähentää luonnon hiilidioksidikuormaa ja lisää energiaomavaraisuutta. EU:n tavoitteenpa on, että vuonna 2020 olisi mahdollista korvata jopa 20 miljoonaa tonnia öljyä auringon ilmaisella energialla.

Aurinkoenergia säästää lämmityskuluja

Myös pohjoisessa aurinko voi olla energian lähteenä 8-10 kuukautta vuodessa. Ilmatieteenlaitoksen mittausten mukaan Suomen eteläisimmissä osissa paistaa aurinko keskimäärin 1800-2000 tuntia vuodessa. Sisä- ja Keski-Suomessa aurinkotunteja on keskimäärin 1600-1700 tuntia. Tämä merkitsee melkein 5 aurinkotuntia päivää kohden. Aurinkotunneissa tilastoidaan vain suora auringonpaiste. Energiaa pystytään kuitenkin keräämään myös pilvisellä säällä, sillä aurinkokeräimet vastaanottavat myös harsopilvien läpi tulevaa säteilyä. Aurinkoisuus lisääntyy huomattavasti maaliskuussa ja aurinkoinen sää jatkuu aina syyskuulle saakka. Suomessa saadaankin aurinkoenergiaa yleisesti luultua enemmän. Kesällä säteilyä saadaan pitkistä päivistä johtuen jopa enemmän kuin eteläisemmissä maissa ja vuosittaiset aurinkosäteilymäärät ovat samaa luokkaa Keski-Euroopan kanssa. Etelä-Suomessa jokainen neliömetri vastaanottaa vuoden aikana vaakatasossa laskettuna noin 1 000 kilowattituntia auringonsäteilyä.

Säästöä elämääsi

Aurinkokeräimet ovat toimiva ratkaisu käyttöveden lämmitykseen sekä lattialämmitykseen omakotitaloissa, kerrostaloissa, vapaa-ajan asunnoissa, maataloudessa, teollisuudessa ja liikekiinteistöissä. Se on hyvä ja taloudellinen valinta myös uima-altaiden veden lämmityksessä.

Aurinkoenergian käyttökohteet

Aurinkolämmitysjärjestelmä voidaan yhdistää kaikkiin päälämmitysmuotoihin. Erityisen hyvin se soveltuu sähkö tai öljylämmitteisiin taloihin, jossa jo on vesivaraaja. Öljy- ja aurinkolämmön yhdistämiseksi on kehitetty tarkoitukseen sopiva öljykattila. Jos talon lämmönjako on vesikiertoinen, on mahdollista käyttää aurinkolämpöä myös huoneiden lämmittämiseen kytkemällä se lämminvesivaraajaan.

Säästä  käyttöveden lämmityksessä jopa 60%

Aurinkokeräin merkitsee huomattavaa säästöä sähkölaskussa. Aurinkokeräinten hyötysuhde on huomattavasti parempi kuin sähköä tuottavilla aurinkopaneleilla. Aurinkokeräimillä voidaan muuttaa 25-35 % säteilystä lämpöenergiaksi. Käyttöveden lämmitys on kotitalouden yksi suurimmista energiankuluttajista. Keskimäärin käyttöveden lämmittämiseen kuluu n 20 prosenttia koko omakotitalon energiankäytöstä. Aurinkolämmitysjärjestelmään panostettu investointi maksaa itsensä takaisin n 10 -12 vuodessa. Voit säästää käyttöveden lämmityskustannuksissa jopa 60 %.

Kotitalousvähennys asennustyöstä

Kotona tai vapaa-ajan asunnolla teetetyn työn kustannuksista voit saada kotitalousvähennyksen, jonka voi osittain vähentää verotuksessa. Vähennyksen suuruus vaihtelee vuosittain. Tarkista voimassaoleva kotitalousvähennys verotoimistosta.

.