ylakuva_keraimet

Aurinkoenergialla
lämmintä käyttövettä

SolarBlue®-aurinkolämpökeräimet ovat korkealuokkaisia ja edistyksellisiä laitteita käyttöveden lämmittämiseen. Ne keräävät auringon lämpöenergian talteen ilman akkuja tai sähkölaitteita. Aurinkolämmitysjärjestelmä koostuu kolmesta osasta, katolle asennettavista aurinkokeräimistä, kattotyypin mukaan valittavista kiinnikkeistä sekä ohjausyksiköstä. Lisäksi tarvitset aurinkolämmitykseen sopivan lämminvesivaraajan.

Aurinkokeräin

SolarBlue®-aurinkokeräin on muotoilultaan matala ja tyylikäs. Keräimessä ohut 0,15 mm paksuinen kuparilevy on pinnoitettu markkinoiden parhaaksi todetulla saksalaisella huippulaadukkaalla Bluetec ETA PLUS -pinnoitteella*.
Eta plus -pinnoitteella on korkea lämmön imukyky. Yhden keräinpaneelin pinta-ala on 2,02 m2 ja yhdestä paneelista saa kaudesta riippuen 700-1000 kWh energiamäärän vuodessa. Keräin kestää hyvin pohjoiset olosuhteet, veden, tuulen, lumen ja raekuurot.

Ohjausyksikkö

SolarBlue®-ohjausyksikkö sisältää tyylikkään kuoren alla lähes kaiken tarvittavan: säätimen, pumpun, lämpötila-anturit, varoventtiilin ja paisunta-astian. Tuote menee pieneen tilaan ja toimii verkkovirralla.

Kiinnikkeet

Valikoimasta löytyy kiinnikkeet huopa-, pelti- tai tiilikatolle.  Kiinnikkeet ovat laadukkaita, kotimaassa valmistettuja tuotteita.

*Riippumattomassa Stiftung Warentest -lehdessä 03/2008 testattiin 12 johtavien valmistajien kerääjää. Saksalaisten kuluttajien etuja valvovan lehden testissä Bluetec eta plus -pinnoite tuli selvästi ykköseksi. Testissä todettiin pinnoitteen olevan nopein ja tehokkain. Eta plus -pinnoite on erittäin stabiili lämpötilan ja kosteuden suhteen. Pinnoite toimii 295 °C:een asti ilman, että keräimen käyttöikä lyhenee. Eta plus -pinnoitteella on korkea, jopa 95 %, lämmön imukyky (absorbtio) ja alhainen 5 % lämmön hävikki (emissio).

keraimet_katolla

 

keraimet_katolla

Kerääjiemme tuoteominaisuuksia ovat:

  • hylkii vettä muita kerääjiä paremmin
  • johtaa muodostuvan vesihöyryn ulos
  • jämäkkä rakenne tukee koko kerääjää ja keventää lasiin kohdistuvaa painetta
  • helppo asentaa ja huoltaa
  • kaasun ulosvirtauksen kanssa ei ole ongelmia
  • lähes huoltovapaa
  • testattu pohjoisissa olosuhteissa; kestää tuulen, lumen ja raekuurot

 

Aurinkokeräimet

 

Kaavakuva

Järjestelmään kuuluvat keräimet, lämminvesivaraaja, ohjausyksikkö (sisältää pumpun) sekä kattokiinnikkeet huopa-, pelti- tai tiilikatolle.

 

Paneelin tekniset tiedot

Koko 1010 x 2000 x 95 mm
Pinta-ala 2,02 m2
Absortio ala 1,79 m2
Paino 36 kg
Pinnoite Bluetec eta plus
Kehyksen väri Pronssin ruskea
Keräimen ja putkiston materiaali Kupari
Käyttöpaine 1.0 Mpa